Administratieve dienstverlening: Accountant worden

Administratieve dienstverleningEen beroep dat onder de noemer administratieve dienstverlening valt, is het baan als accountant. Maar, dat wordt je natuurlijk niet zomaar. Om accountant te worden, heb je eerst een bepaalde opleiding nodig.

Opleidingstraject van een accountant

Wil je bijvoorbeeld AA-accountant worden, dan is dat opleidingstraject behoorlijk pittig te noemen, maar er zijn verschillende manieren om er uiteindelijk te komen. Omdat er hoge eisen aan worden gesteld, is de titel AA beschermd. JE mag jezelf pas AA-Accountant noemen als:

  • Je de praktijkopleiding AA voltooid hebt
  • Je ingeschreven staat in het accountantsregister van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA)

Deze laatstgenoemde is een beroepsorganisatie die het accountantsregister bijhoudt en toeziet op deĀ  naleving van de gedrag- en beroepsregels, maar ook de vakbekwaamheid van de AA- en RA-accountants van Nederland.

Terwijl je de praktijkopleiding AA volgt, wek je voor een accountantskantoor, een overheidsinstelling of een ander bedrijf. Maar voor je aan de praktijkopleiding kunt beginnen, moet je eerst de Theoretische Beroepsopleiding AA afronden of de hbo-opleiding Accountancy doen. En om tot de Theoretische beroepsopleiding toegelaten te worden, moet je WO of HEAO Bedrijfseconomie gestudeerd hebben, of een SPD-diploma hebben.

Het is dus niet zomaar een beroep om even te gaan uitoefenen. Het is dan ook iets wat je echt mooi moet vinden en moet willen, om uiteindelijk verder te kunnen komen in dit beroep van de administratieve dienstverlening.

Kijk voor meer informatie op een van de onderstaande websites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *