Het jurkje van Marylin Monroe

Dat kledingstukken soms iconische status kunnen bereiken, laat wel het wereldberoemde scene zien waarin het jurkje van Marylin Monroe opwaait. Het werd jaren later nog steeds over de hele wereld gezien en als reclame gebruikt.

Onvergeetbaar

online jurkenHet heeft Marylin Monroe wereldberoemd gemaakt en haar onvergeetbaar gemaakt. Wist je dat het een reclamestunt was? Het was in de film geplaatst, om zo jurkjes te verkopen. Het werkte ook nog want nadat de film uitkwam, was er een stormloop op de jurkjes. In de jaren dat erop volgden werden de jurkjes een hele grote trend en een deel van het Amerikaanse cultuur.

Het is wonderbaarlijk wat reclame kan doen, vooral wanneer het niet als reclame word gezien. Deze trucs worden dan ook nog steeds ingezet, ook al kan niks meer zo iconisch worden als Marylin Monroe en haar opwaaiende jurkje.

Promotie in films

Van horloges tot auto’s en kleding, het word allemaal gebruik om producten aan de man te krijgen. Het werkt vaak ook nog, want trends worden nog steeds gezet door succesvolle films. Het zijn wel vaak de dames die zich laten verleiden door de films en perse het jurkje moeten hebben, dat die ene actrice droeg.

De mannen laten zich misschien niet verleiden door de kleding in de films, maar zeker wel door de auto’s en gadgets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *