De werking van een elektrische sigaret

e-sigaretEen elektrische sigaret zorgt er voor dat je op een elektronische manier kunt roken. Op deze manier inhaleer je een stuk minder schadelijke stoffen dan wanneer je tabak zou roken. Qua varianten van deze e-sigaret is er veel te vinden. Je hebt ze eigenlijk in allerlei soorten, kleuren en maten. Van goedkoop tot duur. Alles is verkrijgbaar en er zijn in Nederland een handvol shops te vinden. Bij een e-sigaret shop kun je als beginner een exemplaar kopen, maar ook als je wat exclusievere sigaretten wilt kopen, dan is dat mogelijk.

Varianten

Er zijn zoals aangegeven veel varianten. De kans is daarom ook groot dat je altijd wel een e-sigaret zult vinden die je aanspreekt. Er zijn ook exemplaren die je bijna niet kunt onderscheiden van een tabaksvariant. Je kunt natuurlijk ook een e-sigaret kopen met een totaal ander design, maar de werking blijft bij alle sigaretten hetzelfde.

Systemen

Er zijn bij e-smokers twee systemen. Je hebt de atomizer (ook wel Clearomizer genoemd), die als duurzamer wordt beschouwd, en je hebt de cartomizer. Een cartomizer dien je iedere keer te vervangen. Dit zijn namelijk soort van cartridges en zijn daardoor ook duurder. Bij een clearomizer heb je een systeem waarbij je de cartridge kunt bijvullen. Zo hoef je deze dus niet iedere keer weg te gooien, wat bij een cartoamizer dus wel noodzakelijk is. De vloeistoffen die je wilt gebruiken als vulling dien je overigens wel te kopen, maar ook dit kun je heel eenvoudig online doen.

Een clearomizer is wel duurder op korte termijn, maar als het om de lange termijn gaat is dit systeem wel goedkoper. Deze variant produceert ook een betere damp en bovendien heb je een betere smaak. Dat is een belangrijke pre. Voorts heb je de mogelijkheid om bij deze variant de e-liquids met elkaar te mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *